Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Μονάδα κομποστοποίησης αποκτά η Λήμνος

the roots web banners 06

Μονάδα κομποστοποίησης αποκτά η Λήμνος
22.09.2023 | 09:21

Μονάδα κομποστοποίησης αποκτά η Λήμνος

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Λήμνος

Δυο νέες συμβάσεις για εξοπλισμό εγκαταστάσεων κομποστοποίησης και κάδους βιοαποβλήτων υπεγράφησαν πρόσφατα από το Δήμο Λήμνου με τη δημιουργία μονάδας κομπόστ να μπαίνει στην τελική ευθεία.

Η ανακοίνωση του Δήμου αναφέρει:
 
Σε συνέχεια της χθεσινής ανακοίνωσης της υπογραφής συμβάσεων προμηθειών, στο πλαίσιο των υποέργων για την υλοποίηση του δικτύου χωριστής συλλογής των βιοαποβλήτων της πράξης «Δράσεις ολοκληρωμένης διαχείρισης στερεών αποβλήτων Δήμου Λήμνου», σας ενημερώνουμε ότι  υπεγράφησαν και δύο ακόμη συμβάσεις, η μία ύψους 419.244 ευρώ για εξοπλισμό μονάδας κομποστοποίησης και η δεύτερη, ύψους 67.660 ευρώ, η οποία αφορά στην προμήθεια ειδικών κάδων.
 
Ειδικότερα, ο Δήμος Λήμνου πρόκειται να προμηθευτεί εξοπλισμό (αναστροφέα με σύστημα διαβροχής σειραδίων, ηλεκτρικό κόσκινο και εξοπλισμό παρακολούθησης παραμέτρων κομποστοποίησης) για τη δημιουργία μονάδας κομποστοποίησης των βιοαποβλήτων, ενώ ο ανάδοχος θα λειτουργήσει το σύνολο του εξοπλισμού για περίοδο δώδεκα μηνών, από την ημέρα της ολοκλήρωσης της εγκατάστασης του εξοπλισμού στη μονάδα. Κατά την περίοδο αυτή, ο ανάδοχος θα εκπαιδεύσει και το προσωπικό του φορέα λειτουργίας του έργου.
 
Επίσης, στη δεύτερη σύμβαση προβλέπεται η προμήθεια 528 κάδων διαφόρων μεγεθών, χωρητικότητας 50-240 λίτρων, οι οποίοι θα χρησιμοποιούνται για τη συλλογή των βιοαποβλήτων. 
 
Στόχος της δημιουργίας του δικτύου χωριστής συλλογής βιοαποβλήτων και τοποθέτησής τους σε μονάδα κομποστοποίησης είναι η δραστική μείωση του όγκου των βιοαποβλήτων στα κοινά απορρίμματα και η βελτιστοποίηση της διαχείρισής τους, μέσω της διαμόρφωσης ενός δικτύου χωριστής συλλογής και τοποθέτησής τους σε εγκαταστάσεις κομποστοποίησης. 
 
Υπενθυμίζεται ότι ο Δήμος Λήμνου έχει ήδη εφαρμόσει το μέτρο της οικιακής κομποστοποίησης, με τη διάθεση δωρεάν κάδων, ενώ με το έργο της δημιουργίας δικτύου συλλογής και μονάδας κομποστοποίησης αναμένεται αξιοσημείωτη βελτίωση στον τομέα της διαχείρισης των βιοαποβλήτων, με περιβαλλοντικό αλλά και οικονομικό όφελος.
 
Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το