Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Μουτζούρης καλεί Ελευθερίου!
Μουτζούρης καλεί Ελευθερίου!
02.12.2022 | 13:18

Μουτζούρης καλεί Ελευθερίου!

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Λήμνος

Γράφει ο Στρατής Σαμιώτης

Τον πρώην Δήμαρχο Καλλονής και τέως Γενικό Γραμματέα του Δήμου Δυτικής Λέσβου (νυν πολέμιo του Δημάρχου Ταξιάρχη Βέρρου), Άρη Ελευθερίου, επιστρατεύει ο Περιφερειάρχης, Κώστας Μουτζούρης, ώστε να αναλάβει τη θέση του Εκτελεστικού Γραμματέα της Περιφέρειας από το νέο έτος.

Αν και ο Εκτελεστικός Γραμματέας, Απόστολος Αλατζάς, δεν έχει ακόμα παραιτηθεί από τη θέση του, κάτι που θα γίνει στις 31 Δεκεμβρίου, οπότε ο ίδιος θα ανακοινώσει, όπως αναμένεται, μαζί με τις ευχαριστίες του στον Περιφερειάρχη Κώστα Μουτζούρη και τη συμπόρευσή του με υποψηφιότητα στο ψηφοδέλτιό του για τις προσεχείς Περιφερειακές Εκλογές, ο κ. Μουτζούρης κάνει εγκαίρως τις κινήσεις του για την διαδοχή του κ. Αλατζά, έχοντας από το προηγούμενο διάστημα ξεκινήσει διερευνητικές επαφές για την αξιοποίηση και άλλων προσώπων.

Ένα τέτοιο πρόσωπο είναι ο πρώην πολιτευτής της Νέας Δημοκρατίας, Αντιναύαρχος ε.α. Δημήτρης Παπαγιαννίδης, ο οποίος αρνήθηκε ευγενικά την πρόταση αξιοποίησής του στην Περιφέρεια. Τελικά ο κ. Μουτζούρης δείχνει να καταλήγει στο πρόσωπο του πρώην Δημάρχου, Άρη Ελευθερίου, η επιλογή του οποίου ωστόσο αναμένεται να κόψει περαιτέρω τους δεσμούς του με το χώρο της Νέας Δημοκρατίας, καθώς ο πρώην Δήμαρχος Καλλονής ανήκε και ανήκει στην πλευρά του ΠΑΣΟΚ μετά από ένα πέρασμά του από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Η επιλογή Ελευθερίου για τη θέση του Εκτελεστικού Γραμματέα της Περιφέρειας αποτελεί μία κίνηση του Περιφερειάρχη να φέρει στο προσκήνιο ξανά ένα στέλεχος με αυτοδιοικητικές γνώσεις, πρώην Δήμαρχος στην Καλλονή, όπως ο Εκτελεστικός Γραμματέας που θα διαδεχθεί ο κ. Αλατζάς στην Πέτρα.

Ο κ. Ελευθερίου, κατά κοινή ομολογία, ήταν πετυχημένος Δήμαρχος κατά το παρελθόν, όπως επίσης και από τη θέση του Γενικού Γραμματέα του νεοσύστατου Δήμου Δυτικής Λέσβου επί Δημοτικής Αρχής Ταξιάρχη Βέρρου.

Ο τελευταίος είναι που βγαίνει ωφελημένος από αυτήν την εξέλιξη, καθώς η αξιοποίηση του κ. Ελευθερίου στην Περιφέρεια ουσιαστικά ανοίγει το δρόμο στον απερχόμενο Δήμαρχο, δεδομένου πως ο κ. Ελευθερίου μετά την παραίτησή του από τη θέση του Γενικού Γραμματέα διεμήνυε παρασκηνιακά ότι είναι διατεθειμένος να διεκδικήσει ως υποψήφιος Δήμαρχος το Δήμο Δυτικής Λέσβου και κάτι τέτοιο θα έφερνε σε δύσκολη θέση τον κ. Βέρρο, μια και ο κ. Ελευθερίου είναι ένα πρόσωπο αγαπητό στην κοινωνία της κεντρικής Λέσβου και ουσιαστικά αν ήταν αντίπαλός του στις δημοτικές εκλογές θα προερχόταν εκ των έσω!

Ωστόσο η αξιοποίησή του στην Περιφέρεια ανοίγει το δρόμο στον νυν Δήμαρχο, ο οποίος επί του παρόντος φαίνεται να βρίσκεται χωρίς αντίπαλο εκτός και αν αποφασίσει να ενδώσει στις πιέσεις που δέχεται από στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, πολίτες και αυτοδιοικητικούς, το αγροτικό στέλεχος της Ν.Δ. Στρατής Κυρατζής, ο οποίος επί του παρόντος φαίνεται να βρίσκεται προσανατολισμένος προς τη Δευτεροβάθμια Αυτοδιοίκηση έχοντας σχεδόν συμφωνήσει την κάθοδό του με το ψηφοδέλτιο του Σταμάτη Μαλέλη.

Η επιλογή Ελευθερίου

Η επιλογή του Άρη Ελευθερίου από τον Περιφερειάρχη για τη θέση του Εκτελεστικού Γραμματέα της Περιφέρειας έχει τα θετικά και τα αρνητικά της, καθώς από τη μία ο πρώην Δήμαρχος Καλλονής είναι γνώστης των θεμάτων της αυτοδιοίκησης και έχει διακριθεί για την αποτελεσματικότητά του στο μακρινό παρελθόν, ήταν δε, εκείνος που έχει πει τη φράση «παρανόμησα για τους δημότες μου», με αφορμή τους ΧΑΔΑ!

Υπ’ αυτήν την έννοια στα θετικά του πρώην Δημάρχου βλέπει κανείς την αποτελεσματικότητα και τη γνώση της αυτοδιοίκησης, το θάρρος της γνώμης και της αταλάντευτης στάσης του να υποστηρίζει θέματα στα οποία είναι βέβαιος ότι πράττει το σωστό και έχει δίκιο. Και από αυτό εδώ το σημείο ενδεχομένως να ξεκινούν τα ζητήματα για τη συνεργασία του με τον Περιφερειάρχη, καθώς στην πορεία των πραγμάτων κάποιοι διερωτώνται αν ο κύριος Ελευθερίου θα συνεχίσει να δέχεται όλα όσα του ζητούνται από τη θέση του Εκτελεστικού Γραμματέα ή θα λέει κι «όχι» εκεί που διαφωνεί.

Εδώ αξίζει να αναφερθεί ότι ο Απόστολος Αλατζάς ως Εκτελεστικός Γραμματέας και άνθρωπος από τους πιο κοντινούς στον Κώστα Μουτζούρη όχι μόνο διαφώνησε, αλλά και χτύπησε το χέρι του στο τραπέζι αγανακτισμένος, πάντα όμως έκανε πίσω χωρίς να δίνει συνέχεια, υποχωρώντας ο ίδιος καθώς τελικά η στάση του ήταν συναινετική.

Όσοι γνωρίζουν τον χαρακτήρα του Άρη Ελευθερίου από το περιβάλλον του Περιφερειάρχη αμφιβάλλουν αν ο πρώην Δήμαρχος Καλλονής είναι διατεθειμένος να υποχωρεί σε θέματα που θα διαφωνεί και αν αυτό, τελικά, ισχύσει, δηλαδή δεν υποχωρεί εκεί που διαφωνεί, τότε τα πράγματα θα μπερδέψουν για την Περιφερειακή Αρχή, η οποία από το νέο έτος με την αντικατάσταση του Εκτελεστικού Γραμματέα ουσιαστικά θα εισέλθει και τυπικά σε χρονιά εκλογών, άρα το κάθε τι στην Περιφέρεια θα έχει τη σημασία του.

Ένα επιπλέον θέμα έχει να κάνει με την πτέρυγα της Νέας Δημοκρατίας που στηρίζει τον Περιφερειάρχη, ελπίζοντας ότι εν όψει των εθνικών εκλογών θα μπορούσαν να εξομαλυνθούν οι σχέσεις του με το κυβερνών κόμμα και να υποστηριχθεί η υποψηφιότητά του.

Γι’ αυτά τα στελέχη η αξιοποίηση Ελευθερίου είναι ένα θέμα, καθώς θα περίμεναν να αξιοποιηθεί δεξιός συνεργάτης. Πάντως ο Περιφερειάρχης προσπάθησε να αξιοποιήσει στέλεχος από τα δεξιά και με τον κύριο Παπαγιαννίδη που αναφέραμε παραπάνω, ενώ φέρεται να συζήτησε αυτό το ενδεχόμενο και με τον πρώην Πρόεδρο της Νομαρχιακής Επιτροπής Λέσβου της Νέας Δημοκρατίας, Αλέκο Κουτσαντώνη.

Ωστόσο οι δύο πλευρές φαίνεται ότι δεν τα βρήκαν και ο Περιφερειάρχης τώρα επιχειρεί να κάνει τη διαφορά με τον πρώην Δήμαρχο Καλλονής, Άρη Ελευθερίου.

Πηγή: nealesvou.gr

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018