Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Σπιλάνης: Τι γίνεται με το ΤΕΒΑ της Περιφέρειας

afoi poriazi

charitakis banner new

Σπιλάνης: Τι γίνεται με το ΤΕΒΑ της Περιφέρειας
30.06.2022 | 09:15

Σπιλάνης: Τι γίνεται με το ΤΕΒΑ της Περιφέρειας

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Λήμνος

Ερώτηση προς τον Αντιπεριφερειαρχη Κοινωνική Πολιτικής κατέθεσε η παράταξη Σύμπραξη Πολιτών στο Β. Αιγαίο, μετά από διαμαρτυρίες πολιτών για τη μεγάλη καθυστέρηση της υλοποίησης του ΤΕΒΑ των ΠΕ Σάμου, Ικαρίας, Λήμνου όπου η ΠΒΑ είναι επικεφαλής εταίρος.

«Σε μια περίοδο επαναλαμβανόμενων κοινωνικών κρίσεων όπου πολλοί συμπολίτες μας δεν έχουν τα προς το ζην, η καθυστέρηση αυτή, όποια και να είναι η αιτία, είναι απαράδεκτη και βαρύνει την ΠΑ μετά 3 χρόνια που διοικεί τη Περιφέρεια.

Με την ευκαιρία αυτή ζητάμε να γίνει παρουσίαση της κοινωνικής πολιτικής της προγραμματικής περιόδου που ελπίζουμε να ξεκινήσει άμεσα, αλλά και να δούμε κατά πόσο το Παρατηρητήριο Κοινωνικής ένταξης που λειτουργεί στη Περιφέρεια πληροί το ρόλο του» αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση της παράταξης.

Η ερώτηση αναφέρει:.

Προς τον Αντιπεριφερειάρχη Κοινωνικής Πολιτικής

Από διαμαρτυρίες πολιτών ήρθε στην αντίληψη μας ότι το βασικό εργαλείο ανακούφισης των συμπατριωτών μας που βρίσκονται σε ανέχεια, το Πρόγραμμα του Ταμείου Επισιτιστικής Βοήθειας Απόρων (ΤΕΒΑ) που λειτουργεί με χρηματοδότηση της ΕΕ, δεν αξιοποιείται στις Περιφερειακές Ενότητες (ΠΕ) Σάμου, Ικαρίας και Λήμνου όπου επικεφαλής εταίρος είναι η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου(ΠΒΑ) όπως φαίνεται και στον απολογισμό της υπηρεσίας που υποβλήθηκε για το 2021 (σ.213), ενώ προβλήματα φαίνεται να έχει και το πρόγραμμα της Λέσβου όπου επικεφαλής εταίρος ήταν ο Δήμος Λέσβου.

Παράλληλα με προβλήματα λειτουργούν τα Κοινωνικό Παντοπωλεία που έχει συστήσει η ΠΒΑ, ενώ δεν υπάρχει ουσιαστική ενημέρωση από το Παρατηρητήριο Κοινωνικής Ένταξης για το πόσο έχει προχωρήσει η χαρτογράφηση των ατόμων που βρίσκονται σε ακραία φτώχεια και τελικά αν οι πολιτικές που ασκούνται από τους φορείς που εμπλέκονται στη στήριξη των συνανθρώπων μας που έχουν ανάγκη την στήριξη της πολιτείας είναι αποτελεσματικές.

Από δημοσιεύματα στα κοινωνικά δίκτυα προκύπτει ότι πολλές τυπικές και άτυπες ομάδες προσπαθούν να ανακουφίσουν συμπολίτες μας με τον οποιοδήποτε τρόπο μπορούν μέσω συγκέντρωσης είτε χρημάτων είτε ειδών πρώτης ανάγκης και δεν φαίνεται να υπάρχει ένας οργανωμένος τρόπος που αυτό γίνεται. Αυτό αφορά και κατηγορίες πολυτέκνων , άτομα με αναπηρίες, άτομα με χρόνια νοσήματα κ.λ.π. όπου οι φορείς που τους εκπροσωπούν μάχονται καθημερινά να βρουν τα αναγκαία εφόδια μέσα σε ένα σύστημα που δεν χαρακτηρίζεται από διαφάνεια.

Η ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΠΟΛΙΤΩΝ θεωρεί ότι τα προγράμματα στήριξης των αποκλεισμένων συνανθρώπων μας είναι κρίσιμης σημασίας στη συνεχιζόμενη οικονομική κρίση που βιώνουμε εδώ και πάνω από 10 χρόνια και θα πρέπει η ΠΒΑ να αντλήσει τα συμπεράσματα της από την αποτελεσματικότητα των δράσεων που υλοποιούνται την τρέχουσα περίοδο και να σχεδιάσει με το καλύτερο τρόπο την νέα προγραμματική περίοδο.

Ως ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ζητάμε να υπάρξουν:

- με πρωτοβουλία του Παρατηρητηρίου Κοινωνικής Ένταξης σε συνεργασία με τους φορείς που παρέχουν βοήθεια στο πεδίο παρουσίαση της υφιστάμενης καταγραφής του πληθυσμού που βρίσκεται σε πρόβλημα

- με πρωτοβουλία της αρμόδιας διεύθυνσης της ΠΒΑ σε συνεργασία με τη διαχειριστική αρχή του προγράμματος ΤΕΒΑ αποτύπωση της τρέχουσας κατάστασης και του σχεδιασμού της νέας προγραμματικής περιόδου.

Μυτιλήνη 30/62022

Για την ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΠΟΛΙΤΩΝ

Γ.Αργυρούδη, Μ.Κάρλας, Μ.Νικολάρα, Γ.Σπιλάνης

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε τοaqua blue new

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018