Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Χωρίς τέλος οι απόπειρες εξαπάτησης των κατοίκων της Λήμνου
Χωρίς τέλος οι απόπειρες εξαπάτησης των κατοίκων της Λήμνου
14.01.2022 | 18:54

Χωρίς τέλος οι απόπειρες εξαπάτησης των κατοίκων της Λήμνου

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Λήμνος

Στο στόχαστρο επιτήδειων φαίνεται πως βρίσκεται το νησί της Λήμνου και οι κάτοικοι του, αφού σχεδόν καθημερινές είναι οι καταγραφές από τηλεφωνικές απάτες.

Τελευταία επιχείρηση πριν λίγη ώρα, όταν ανυποψίαστη κάτοικος του νησιού, δέχθηκε κλήση στο κινητό της τηλέφωνο. Στην άλλη άκρη της γραμμής, ήταν άνδρας ο οποίος παρουσιάστηκε ως ένας από τους γνωστούς λογιστές του νησιού ο Αντώνης Παϊτάκης, ο οποίος καλούσε υποτίθεται τη γυναίκα για να ενημερώσει για ένα νέο επίδομα το οποίο δικαιούται.

Αφού τη ρώτησε αν έχει εμβολιαστεί κατά της Covid, της είπε πως μπορεί να λάβει άμεσα στο λογαριασμό της 200€. Για να γίνει γρήγορα η όλη διαδικασία, θα έπρεπε να του γνωστοποιήσει τον αριθμό της κάρτας της και το pin και αφού κλείσουν, να θέσει για 10λεπτά το κινητό της σε λειτουργία πτήσης (!!!).

Σε άλλη περίπτωση, πριν από περίπου ένα μήνα, υπήρξε ακόμα ένα κρούσμα στο οποίο παρουσιάστηκε άνδρας προσποιούμενος τον ίδιο λογιστή, ο οποίος υποτίθεται ότι είχε καλέσει το θύμα για να ενημερώσει για την επιστροφή φόρου που δικαιούνταν. Μόνο που η κάτοικος της Λήμνου τελικά, αντί να δει να της επιστρέφονται χρήματα στο λογαριασμό της, είδε να κάνουν «φτερά» 3.000€.

Για άλλη μια φορά λοιπόν, επισημαίνουμε ΔΕΝ δίνουμε ποτέ και με κανέναν τρόπο, ούτε τηλεφωνικά ούτε μέσω mail προσωπικούς μας κωδικούς και στοιχεία, δεν συμπληρώνουμε φόρμες που μας έρχονται από άγνωστα email, ούτε πατάμε σε link που μας έρχονται στα mail.

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018