Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Οι λουκουμάδες του Πυροβολικού έφτασαν στον FM100! | Τι συμβολίζουν
Οι λουκουμάδες του Πυροβολικού έφτασαν στον FM100! | Τι συμβολίζουν
03.12.2021 | 14:51

Οι λουκουμάδες του Πυροβολικού έφτασαν στον FM100! | Τι συμβολίζουν

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Λήμνος

Τα στρατόπεδα του Πυροβολικού στη Λήμνο τιμούν τον εορτασμό της Αγίας Βαρβάρας, προστάτιδας του Όπλου του Πυροβολικού και στο πλαίσιο αυτό, ο διοικητής της 101ης αυτοκινούμενης μοίρας μέσου Πυροβολικού στο Λιβαδοχώρι απέστειλε στο σταθμό μας λουκουμάδες!

Γιατί λουκουμάδες; Κάποιοι λένε ότι συμβολίζουν τα πυρά του πυροβολικού. Το ΓΕΣ πάντως στην ιστοσελίδα του έχει άλλη εκδοχή που παραπέμπει απλά στη παράδοση της εορτής που ξεκίνησε το 1829. Αναφέροντας τον αποκεφαλισμό της Αγίας Βαρβάρας από τον ίδιο της το πατέρα στην ιστοσελίδα του ΓΕΣ διαβάζουμε:

“Και κατά την παράδοση, καθώς απομακρύνονταν από την σφαγή της θυγατέρας του , η Θεία Δίκη , με μορφή κεραυνού, κατέκαψε το δήμιο -πατέρα. Τον τιμωρό αυτό κεραυνό συμβολίζουν τα πυρά του Πυροβολικού και το 1829 καθιερώθηκε ως προστάτιδα του Ελληνικού Πυροβολικού και στις 4 Δεκεμβρίου του ιδίου χρόνου γιορτάσθηκε το γεγονός στο στρατόπεδο του μόλις συγκροτιθέντος πρώτου «Τάγματος Πυροβολητών», όπως ονομάζονταν τότε, οπότε και προσφέρθηκαν στους επισκέπτες οι από τότε πατροπαράδοτοι λουκουμάδες με κονιάκ”.

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018