Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Ελλάδα>>Ξεκινά «σαφάρι» της ΑΑΔΕ για απλήρωτα τέλη, ανασφάλιστα οχήματα και εικονικές ακινησίες

afoi poriazi

charitakis banner new

Ξεκινά «σαφάρι» της ΑΑΔΕ για απλήρωτα τέλη, ανασφάλιστα οχήματα και εικονικές ακινησίες
12.08.2022 | 09:13

Ξεκινά «σαφάρι» της ΑΑΔΕ για απλήρωτα τέλη, ανασφάλιστα οχήματα και εικονικές ακινησίες

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Ελλάδα

Σε εκτεταμένους ελέγχους οχημάτων θα προχωρήσει το επόμενο διάστημα η Ανεξάρτητη Αρχή Δημόσιων Εσόδων και το υπουργείο Μεταφορών.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, οι έλεγχοι θα αφορούν απλήρωτα τέλη κυκλοφορίας, ανασφάλιστα οχήματα και εικονικές ακινησίες αυτοκινήτων, τόσο για το τρέχον έτος όσο και για τα προηγούμενα.
 
Ποια διαδικασία θα ακολουθήσει όταν διαπιστωθεί εκκρεμότητα στα τέλη κυκλοφορίας
Αν διαπιστωθούν από την ΑΑΔΕ οι παραπάνω εκκρεμότητες, τότε θα «μπλοκάρονται» όλες οι πράξεις μεταβίβασης αυτοκινήτων για τις οποίες προηγουμένως δεν έχουν πληρωθεί τα τέλη κυκλοφορίας για τον χρόνο που το όχημα βρισκόταν στην κατοχή του μεταβιβάζοντος, όπως ορίζει η σχετική νομοθεσία.
 
Στη συνέχεια, σύμφωνα με την ΕΡΤ, αν ο κάτοχος ενός οχήματος διαπιστωθεί ότιο δεν έχει πληρώσει τα τέλη κυκλοφορίας, τότε η αστυνομική αρχή θα αφαιρεί τις πινακίδες καθώς και την άδεια κυκλοφορίας του εκάστοτε οχήματος, ενώ θα επιστρέφονται μόνο εάν ο πολίτης προσκομίσει το αποδεικτικό καταβολής των τελών κυκλοφορίας, καθώς και του οφειλόμενου, κατά περίπτωση, προστίμου ή αποδεικτικό στοιχείο περί μη οφειλής τελών κυκλοφορίας.
 
Οι εικονικές ακινησίες οχημάτων
Συγχρόνως δρομολογούνται έλεγχοι και για εικονικές ακινησίες οχημάτων μέσω των στοιχείων που θα ανταλλάσσει η ΑΑΔΕ με τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Μεταφορών.
 
Υπενθυμίζεται ότι από τον Φεβρουάριο έχει τεθεί σε λειτουργία η νέα υπηρεσία «Open Car» μέσω της οποίας οι πολίτες μπορούν να αναζητούν πληροφορίες σχετικά με οχήματα τα οποία διαθέτουν πινακίδες που έχουν εκδοθεί στην Ελλάδα.
 
Οι πληροφορίες στις οποίες έχει πρόσβαση ο χρήστης της υπηρεσίας
αν το όχημα είναι σε κίνηση / ακινησία ή έχει κλαπεί
αν είναι ασφαλισμένο / ανασφάλιστο, καθώς και την ημερομηνία έναρξης και λήξης ασφάλισης και
το χρώμα, ο κατασκευαστής και ο τύπος του οχήματος
Σημειώνεται ότι μέσω της υπηρεσίας Open Car δεν παρέχονται πληροφορίες για τα στοιχεία ταυτότητας των ιδιοκτητών ή κατόχων των οχημάτων, ούτε στοιχεία τυχόν οφειλών από τέλη κυκλοφορίας.
 
Για την είσοδο στην πλατφόρμα δεν απαιτείται αυθεντικοποίηση και η αναζήτηση πραγματοποιείται με βάση μόνο τον αριθμό κυκλοφορίας του οχήματος.
 
Πηγή: iefimerida.gr
Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε τοaqua blue new

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018