Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Βρετανία – Εκλογές 2024

the roots web banners 06

Βρετανία – Εκλογές 2024
11.06.2024 | 10:49

Βρετανία – Εκλογές 2024

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Διεθνή

Γράφει ο Βύρων Καρύδης,

Οι προτάσεις των κομμάτων για το NHS, την ενέργεια και τις φυλακές.

- Οι Συντηρητικοί ανακοίνωσαν ότι θέλουν να διαθέσουν 730 εκατ. λίρες για την υποστήριξη της ψυχικής υγείας, ώστε να τερματιστεί η "κουλτούρα των αναρρωτικών σημειωμάτων", ενώ οι Εργατικοί υποστηρίζουν ότι οι μεταρρυθμίσεις του σχεδιασμού τους θα μπορούσαν να προσφέρουν 20.000 περισσότερες θέσεις στις φυλακές.

- Οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες υποσχέθηκαν νωρίτερα νέα νοσοκομειακά κρεβάτια και επενδύσεις στα A&E( Επείγοντα περιστατικά) για τη μείωση των χρόνων αναμονής των ασθενοφόρων. Η δημοσιοποίηση των πολιτικών προγραμμάτων των Συντηρητικών, των Εργατικών και των Φιλελεύθερων Δημοκρατών αναμένεται την ερχόμενη εβδομάδα

- Ο κ. Φάρατζ του κόμματος Reform UK ρωτήθηκε σχετικά με το αίτημά του για περικοπές δαπανών ύψους 50 δισ. λιρών και τα σχέδιά του για το NHS (Εθνικό Σύστημα Υγείας) - είπε επίσης ότι οι Συντηρητικοί δεν είναι σε θέση να είναι η "φωνή της αντιπολίτευσης" σε μια κυβέρνηση των Εργατικών.

- Ο κ. Στράιντ του κυβερνώντος κόμματος αντιμετώπισε ερωτήσεις σχετικά με το πώς οι Συντηρητικοί θα χρηματοδοτούσαν τα σχέδια των δαπανών τους

- Ο κ. Μαχμούντ της αξιωματικής αντιπολίτευσης ρωτήθηκε πώς οι Εργατικοί θα υλοποιούσαν τις σχεδιαζόμενες μεταρρυθμίσεις στις φυλακές χωρίς να αυξήσουν τους φόρους

- Και ο κ. Φλιν ερωτήθηκε για τον αντίκτυπο ενός έκτακτου φόρου του SNP στα κέρδη από το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο. Είπε ότι το SNP πιστεύει σε μια "δίκαιη και βιώσιμη" ενεργειακή μετάβαση

Οι εφημερίδες

Ο Ρίσι Σούνακ δήλωσε στη Sun on Sunday ότι το σχέδιό του για την αλλαγή του συστήματος παροχών θα εξοικονομήσει 12 δισ. λίρες ετησίως. Είπε ότι η αποτυχία αντιμετώπισης των προκλήσεων που αντιμετωπίζει θα οδηγήσει σε "τεράστια σπατάλη ανθρώπινου δυναμικού, αυξημένο λογαριασμό παροχών και υψηλότερους φόρους".

Η Sunday Telegraph αναφέρεται σε μια διαφορετική προεκλογική υπόσχεση των Τόρις. Αναφέρει ότι το κόμμα θα διασφαλίσει ότι οι στόχοι για το κλίμα θα λαμβάνουν υπόψη το κόστος για τα νοικοκυριά.

Η υπουργός Ενέργειας Κλερ Κουτίνιο λέει στην εφημερίδα ότι το σχέδιο των Εργατικών για την απαλλαγή του δικτύου ηλεκτρικής ενέργειας από τον άνθρακα έως το 2030 θα "εγκυμονούσε τον κίνδυνο μπλακ άουτ". Η εφημερίδα δεν συνοδεύεται από απάντηση των Εργατικών.

Ο Observer έχει περισσότερες λεπτομέρειες για το σχέδιο των Εργατικών να ανοίξουν "80 νέα δικαστήρια βιασμού" στην Αγγλία και την Ουαλία. Γράφει ότι το κόμμα θα τα χρησιμοποιήσει για την ταχεία διεκπεραίωση των υποθέσεων για την αντιμετώπιση της καθυστέρησης. Η εφημερίδα μας ενημερώνει ότι οι Εργατικοί θα εισαγάγουν επίσης "εξειδικευμένες μονάδες βιασμού σε κάθε αστυνομική δύναμη".

"Φάρατζ: Είμαστε τώρα πραγματική αντιπολίτευση", είναι ο τίτλος της Sunday Express. Σε μια καυστική συνέντευξη, ο ηγέτης του Reform UK υποστηρίζει ότι οι Συντηρητικοί δεν μπορούν να είναι η αντιπολίτευση αν οι Εργατικοί κερδίσουν τις εκλογές, επειδή "περνούν όλη τους τη ζωή μαλώνοντας μεταξύ τους". Αποκαλεί επίσης το κόμμα "σνομπ".

Φωτ - Το "λεωφορείο μάχης" των Εργατικών χθες στο Έσσεξ.

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το