Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Φλέγεται η Μέση Ανατολή | Πρώην ισραηλινός πρέσβης : "Αδύνατη" η ειρήνη με τη Χαμάς

the roots web banners 06

Φλέγεται η Μέση Ανατολή | Πρώην ισραηλινός πρέσβης : "Αδύνατη" η ειρήνη με τη Χαμάς
28.11.2023 | 09:01

Φλέγεται η Μέση Ανατολή | Πρώην ισραηλινός πρέσβης : "Αδύνατη" η ειρήνη με τη Χαμάς

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Διεθνή

Γράφει ο Βύρων Καρύδης 

Η ειρήνη και η Χαμάς "δεν πάνε μαζί", τόνισε ο Μαρκ Ρεγκέβ, πρώην πρέσβης του Ισραήλ στο Ηνωμένο Βασίλειο.

"Είναι αδύνατο να υπάρξει ειρήνη με τη Χαμάς και το έχουν πει δημόσια", δήλωσε ο Ρεγκέβ στην εκπομπή Newshour του BBC το βράδυ της Δευτέρας.

Αναφερόταν πιθανότατα σε ένα σχόλιο νωρίτερα αυτό το μήνα από τον Ταχέρ Ελ-Νούνου, σύμβουλο της Χαμάς στα μέσα ενημέρωσης. Ο Ελ- Νούνου είχε δηλώσει στους New York Times ότι η οργάνωση ελπίζει ότι ο πόλεμος με το Ισραήλ "θα γίνει μόνιμος σε όλα τα σύνορα".

"Και γι' αυτό η ισραηλινή κοινή γνώμη είναι 100% ενωμένη όταν υποστηρίζει ότι αρνούμαστε να ζήσουμε άλλο δίπλα σε αυτόν τον θύλακα τρομοκρατίας στα νότια σύνορά μας. Και πρέπει να μιλήσουμε για ένα μέλλον χωρίς τη Χαμάς", σημείωσε ο Ρεγκέβ.

Όταν ρωτήθηκε αν το Ισραήλ θα υποστηρίξει την ανοικοδόμηση στη Λωρίδα της Γάζας, η οποία έχει καταστραφεί σε μεγάλο βαθμό από τους βομβαρδισμούς αντιποίνων του Ισραήλ, ο Ρεγκέβ είπε ότι ο προϋπολογισμός της χώρας του επικεντρώνεται στην ανοικοδόμηση κοινοτήτων στο νότιο Ισραήλ.

Πρόσθεσε ότι αναμένει ότι πολλοί διεθνείς εταίροι θα είναι πρόθυμοι να χρηματοδοτήσουν τις προσπάθειες ανοικοδόμησης της Γάζας.

"Δεν χρειάζεται να είναι ισραηλινά χρήματα... Αυτός δεν είναι ένας πόλεμος που ξεκινήσαμε ή που θέλαμε, όπως γνωρίζετε. Η Χαμάς φέρει την ευθύνη για το ξέσπασμα των εχθροπραξιών", πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το