Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Ινδία: Μοίρασαν μαχαίρια στις γυναίκες για άμυνα!
ikteo limnou
Ινδία: Μοίρασαν μαχαίρια στις γυναίκες για άμυνα!
24.01.2013 | 13:33

Ινδία: Μοίρασαν μαχαίρια στις γυναίκες για άμυνα!

Συντάκτρια:  Κυριακή Κατσάκη
Κατηγορία: Διεθνή

"Με τον ίδιο τρόπο που κόβετε λαχανικά, κόψτε και το χέρι αυτού που σας αγγίζει", τόνιζαν οι οπαδοί του κόμματος που μοίραζαν τα μαχαίρια, προσθέτοντας πως οι γυναίκες πρέπει να τα έχουν πάντα στις τσάντες τους.


Το Σιβ Σένα σκοπεύει να μοιράσει 21.000 μαχαιριά στο κρατίδιο Μαχαράστρα με πρωτεύουσα το Μουμπάι (Βομβάη).

Η πρωτοβουλία αυτή του ακροδεξιού κόμματος έρχεται μετά τον ομαδικό βιασμό 23χρονης φοιτήτριας στο Νέο Δελχί στις 16 Δεκεμβρίου. Η κοπέλα πέθανε 13 ημέρες αργότερα εξαιτίας πολλαπλής οργανικής ανεπάρκειας.

Την Τετάρτη, η επιτροπή που όρισε η ινδική κυβέρνηση για την αναθεώρηση της νομοθεσίας σχετικά με τα σεξουαλικά εγκλήματα πρότεινε να γίνουν αυστηρότερες οι ποινές, αποκλείοντας την θανατική ποινή.

Στο μεταξύ, στο δικαστήριο ταχείας εκδίκασης που δικάζονται οι πέντε από τους έξι δράστες του ομαδικού βιασμού της 23χρονης θα παρουσιαστεί η επιχειρηματολογία της εισαγγελίας.

Οι δημόσιοι κατήγοροι θα παρουσιάσουν, κεκλεισμένων των θυρών, τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας, βιασμού, απαγωγής, καταστροφής αποδεικτικών στοιχείων και άλλων εναντίον των πέντε κατηγορούμενων.

"Μετά την διαδικασία αυτή οι δύο πλευρές θα αναφερθούν στις κατηγορίες που στοιχειοθέτησε η αστυνομία, αν αυτές είναι σωστές και αν οι κατηγορούμενοι μπορούν να δικαστούν", δήλωσε συνήγορος των κατηγορούμενων χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Οι συνήγοροι των πέντε υποστηρίζουν πως δεν τους δόθηκαν αντίγραφα της νεκροψίας και σκοπεύουν να αμφισβητήσουν την κατηγορία της ανθρωποκτονίας, ισχυριζόμενοι πως τα αίτια θανάτου της 23χρονης παραμένουν άγνωστα.

Οι κατηγορούμενοι, αν κριθούν, ένοχοι είναι πιθανόν να καταδικαστούν σε θάνατο. Οι συνήγοροί τους έχουν τονίσει πως θα δηλώσουν αθώοι. Ο έκτος κατηγορούμενος, αφού είναι ανήλικος, θα δικαστεί σε άλλο δικαστήριο.

Το έγκλημα αυτό αναστάτωσε την χώρα και προκάλεσε έντονες διαμαρτυρίες ώστε να αναγκαστεί η κυβέρνηση να πάρει μέτρα για την ασφάλεια των γυναικών.

 

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018